Hidrofor Servisi
maltepesutesisatiservisi.com Günümüzde inşaa edilen binaların birçoğu yüksek tip binalardır.Bu tip 8 kat üzeri apartmanlarda Hidrofor Montajı yapmak zaruri hale gelmiştir.Hidrofor Tesisatı kurulumu çok titizlikle yapılması gereken bir projedir.Hidrofor Servisi olarak Su Motoru seçimleri binalarda kat yüksekliği daire adedine göre seçilmelidir.Binaların bodrum katında kurulan Su Deposu Hidrofor yardımıyla en üst katlara kadar basınçlı su verebilmektedir.Genleşme Tankı seçimi ciddi bir detaydır. 24 lt Genleşme Tankı,50lt Genleşme Tankı,100lt Genleşme Tankı,300 lt Genleşme Tankı,500lt Genleşme Tankı,1000 lt Genleşme Tankı,2000 lt ve 4000 lt Genleşme Tankı na kadar büyümektedir.Genleşme Tankı nı Su Motoru nun kapasitesine göre seçmek gerekir. Santrifuj Motor lar dikey tip ve yatay tip olarak değişmektedir. Hidrofor üzerindeki Basınç Şalteri ni düzgün ayarlamak Su Motoru nun devreye girip çıkması konusunda önemli detaydır. Hidrofor Servisi olarak tüm detayları yerine getirmek gerekir. Bazı Hidrofor larda Genleşme Tankı Membranı patlaması sonucu Su Pompası veya Su Motoru gereksiz şekilde sık devreye girip çıkması gibi durumlar gözlenebilir.Bu gibi Genleşme Tankı Membranı yırtılması durumunda Genleşme Tankı nın içindeki suyun boşaltılarak alt flanş tan Membran Değişimi yapıp kompresör yardımıyla havasının gerekli atü ye getirilip Basınç Şalteri ayarlanıp Standart Pompa haline getirilmelidir. Basınç Şalteri arızalı ise değiştirilmelidir.Su Deposu ile Hidrofor arasındaki Tesisat çok dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Su Deposu çıkış hattı ile Su Motoru Hidrofor emiş hattı aynı çap Su Borusu ile çekilmelidir. Hidrofor emiş hattı kesinlikle daraltılmaz. Su Deposu ile Hidrofor emiş bağlantısına Jekvalf,Vana,Konik Rekor kullanılmalıdır. Su Pompasının Su Deposundan çektiği Basınç kesinlikle geri kaçmamalıdır.Şehir şebeke suyu geliş hattındada Vana,Jekvalf olmalıdır.Olmazsa Hidrofor un bastığı su Şebeke Hattından geri gidecektir.Bu durumda Su Deposu nun boşalmasına neden olur. Su Depo larının içine kesinlikle Elektrikli Su Seviye Şamandrası bağlanmalıdır. Su Deposu yarıdan aşağı seviyelerde olduğu zaman Su Motoru ve Hidrofor un enerjisini Kesip Hidrofor ve Su Motoru nun boş yere çalışmasını engelleyecektir.
Bina mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan borular çelik borular, bakır borular ve plastik borular olarak üç gruba ayrılabilir. Türkiye'de tesisat sistemlerinde genelde çelik borular ile giderek artan oranda pazar payına sahip olmak üzere, plastik borular ve daha az oranda bakır borular kullanılmaktadır. Kullanım yerlerine göre gaz tesisatlarında, buhar tesisatlarında, kazanlarda, eşanjörlerde, yerden ısıtmada, yangın sistemlerinde, pis su ve temiz su sistemlerinde vb. kullanılan borular gibi sınıflara da ayrılabilir. Ancak bir grupta kullanılan bir boru cinsi basınç, sıcaklık ve korozyona dayanımı vb. uygun ise diğer alanlarda da kullanılabilmektedir. Örneğin kalorifer tesisatları ve soğuk su tesisatları gibi yerlerde basınç ve sıcaklık sınıfı uymak kaydı ile çelik, bakır ve plastik borular kullanılabilmektedir.
Genellikle inşaat aşamasında olan yeni imalat tesisatlarda boru çapları binadaki daire adedi ve bir dairenin tüketimi statik hesaplamasından sonra seçilir ve alt kattaki boru çaplarının büyük üst katlara çıktıkça rediksiyon marifetiyle boru çapları düşmektedir buda suyun debisinin yükselmesini sağlamaktadır. Ana kolon hatları merdiven boşluğunda uygun yerlerden kat geçişleri yapıldıktan sonra su sayaç yerleri tespit edilir su saatleri yerlerinden itibaren iş daire içi tesisatlara gelmiş olur . her dairenin ayrı bir su sayacı bulunmalıdır. Daire içi su tesisatları, mutfak, wc, banyo ve ebeveyn banyoya soğuk ve sıcak su tesisatı çekimiyle tamamlanır . sıcak su tesisatları kombi,şofben,termosifon v.s nereye montaj edilecekse ordan itibaren başlar ve sıcak su kullanılacak yerlere tesisatı çekilir.Dairelerin birde pvc tesisatları vardır yani pis su tesisatları bu tesisatlarda inşaat aşamasında uygun yerlerden banyo içi veya şaftlardan anakolon çekilir ve çatallarla dairelere gider hattı bırakılır bu hatlardanda daire içersinde klozet, helataşı, lavobolar,küvetler v.s giderleri bağlanır.
Son yıllarda su tesisatçıları birçok evde ve dairelerde su ile ilgili her türlü sorunlara oldukça kısa sürede ve en az masraf ile çözüm bulabilmektedirler. Bu tür konular ile beraber ise yeni yapılan evlerde ya da dairelerde döşenen su tesisatları da günümüzde oldukça kaliteli ürünler ve uzun ömürlü borular ile gerçekleştirildiği için bu tür ürünlerden de uzun yıllar sorunsuzca faydalanmamızda sağlanmaktadır. Evlerde veya konutlara gelen temiz su tesisatları ile beraber kullanılan ve diğer adı ile pis suyun giderildiği su tesisatları ise farklı şekilde döşenmektedir.
Bu tür konularda ise su tesisatçısı mesleğini yapan kişiler bu tür konularda da tıkanma ya da tahliye zorluğu gibi konuların yaşanmaması içinde bahsettiğimiz konularda oldukça önemli ve dikkatli çalışmalar da yapabilmektedirler. Bunların yerine ise daha eski binalarda ve zaman içerisinde sürekli kullanım ile beraber deforme olan ve çok uzun yıllardır faydalanılan su tesisatlarında sorun oluşan kişilerin imdadına da su tesisatçıları yetişmektedir.
Borularda meydana gelen su sızıntıları ya da tesisat borularında meydana gelebilen tıkanıklık ve benzeri konularda da su tesisatı ile ilgili olan kişiler kısa zaman içerisinde de bu sorunlara çözüm bulabilmektedirler. Özellik ile sahip oldukları bazı cihazlar ile su sızıntısı gibi konularda nokta tespiti yapabildikleri gibi boru ve gider yollarındaki tıkanıklıklarda da en kısa sürede özel cihazlar ile bu sorunları çözümleye bilmektedirler. Sizlerde bahsettiğimiz sorunlar ile karşılaşırsanız bu konuda uzman olan biz www.maltepesutesisatiservisi.com den yardım alabilirsiniz.
Su Tesisatçısı |
22.04.2013 |